Miesten Superpesis

ISTV:n maksuton lähetys JoMan ja Jymyn huippuottelusta: Äärimmilleen vietyjä tunteita lautasella!

Joensuun Maila ja Sotkamon Jymy kohtaavat miesten Superpesiksen huippuottelussa Joensuun Kerubi Stadionilla tänään torstaina. ISTV:n kuukauden peli on vapaasti katsottavissa suorana lähetyksenä kello 18 (ennakkostudio kello 17.45) alkaen.

Viime vuoden kärkijoukkueiden kohtaaminen on tällä kertaa erityisen tulenarka ja täynnä tunteita. JoMa on hakenut peliinsä parasta terää alkukaudesta ja Jymyä ei ole vielä kunnolla haastettu. Eniten kipinöi kuitenkin yksilötasolla. Erityisesti lautasen äärellä jatkuu hurja draama, joka sai alkunsa viime vuoden elokuussa.

Runkosarjassa hulppean voittoputken tehtaillut JoMa kukisti myös Jymyn kahdesti peräkkäin, mikä sai sotkamolaisten pelinjohtajan Jani Komulaisen mietteliääksi. Jotain piti tehdä, ettei sama toistuisi pudotuspeleissä. JoMan koneessa ei ollut pienimpiäkään sakkaamisen merkkejä, päinvastoin.

Ratkaisu oli hurja. Vielä Siilinjärvellä 23. elokuuta Jymyn kokoonpanossa olivat Kankaanpään Mailan kasvatti Ville Väliaho pelaavana lukkarina ja Aapo Komulainen Go On Superjokerina. Tämän jälkeen vasta 17-vuotias Komulainen otti paikan lautasen herrana ja johdatti joukkueensa Suomen mestariksi. Väliahoa ei enää nähty Jymyn kokoonpanossa kauden huipentaneissa 11 viimeisessä ottelussa.

– Aapo pelasi hyvin. Minä en pelannut varmaan ihan loisteliaasti, mutta ajatus oli rakentaa kuntoa syksyyn ja olla silloin parhaimmillaan. Sitten ei tarvinnutkaan enää syksyllä pelata, vaan istua kotona katsomassa pelejä, Väliaho kommentoi Ruudun haastattelussa.

Ensimmäisen mestaruutensa pelinjohtajana voittanut Jani Komulainen teki rohkean päätöksen ja antoi vastuuta omalle pojalleen. Keskustelupalstat ja sosiaalinen media täyttyivät kommenteista. Niihin joukkue vastasi ainoalla mahdollisella tavalla, menemällä päätyyn asti. Jymy oli suurennuslasin alla, mutta kesti paineet.

– Kun mestaruus oli ratkennut, sen ymmärsi, miten kovassa paikassa oli 17-vuotias pelaaja onnistunut, Jani Komulainen myönsi syksyllä.

Väliaho sai Suomen mestaruudesta merkinnän tilastoihinsa, mutta ei siitä piitannut. Yksi sarjan parhaista lukkareista, kilpailuhenkinen ja voitonnälkäinen huippu-urheilija, haluaa olla kentällä, kun kauden tärkeimmät ottelut pelataan.

– Vaikka viime vuonna minulle mestaruus kirjattiin, en laske missään tapauksessa sitä itselleni, koska en ollut sitä saavuttamassa. Onneksi meillä on tällä kaudella hyvä mahdollisuus mestaruuteen, Väliaho sanoi.

Lisää vettä kiukaalle heitettiin kauden jälkeen, kun Joensuun Maila tiedotti lokakuussa tehneensä sopimuksen Väliahon kanssa. Jatkossa Väliaho pääsisi näyttämään kyntensä Jymyn päävastustajan riveissä.

– Onneksi meni koko homma ihan siististi. Saimme sopimuksen purettua ja pääsin Jymyn päävastustajaan. Kiitos siitä heille, Väliaho sanoi Ruudun haastattelussa.

– Nyt on hyvä fiilis siitä, että apunani on hyvä etukenttä ulkopelissä omien vahvuuksien ja heikkouksien tueksi. Aion antaa koko sydämeni Joensuun Mailalle, Väliaho tunteili sopimuksen julkaisun yhteydessä.

Odotettu hetki on tänään. Mikä hienointa, pesäpalloromantikot, jotka eivät pääse paikan päälle Kerubi Stadionille, voivat nauttia huippuottelusta Ruudun päälähetyksessä ja ISTV:n kuukauden pelinä. Katseet kohtaavat, kun Väliaho saa vastaansa Jymyn ja Aapo Komulainen JoMan kaaren. Hetket ottelun sisällä ovat takuulla täynnä kiihkeitä tunteita. Perustason alueella Pohjois-Karjalassa turvavälejä ei ole, joten tuomaristo saa olla tarkkana pitääkseen tilanteen kentällä hallinnassaan.

Siirry tästä linkistä Ilta-Sanomien sivuille ennakkoon ja artikkeliin, josta illan huippuottelua Joensuun Maila vs. Sotkamon Jymy pääsee seuraamaan kello 18 (studio kello 17.45) alkaen.

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button