Yleinen

Kauan odotettu alkuvihellys – nuorten Itä-Lännet avaavat Porin arvo-ottelutapahtuman

Porissa paistaa aurinko ja Erku-Areena loistaa tyylikkäänä odottaen kautta aikain ensimmäisen Itä-Länsi-tapahtumansa alkuvihellystä. Ensimmäisenä arvo-otteluvuoron saavat pojat kello 14.30 ja perjantain iltaottelussa tytöt kello 18.30. Kentällä nähdään neljä joukkueellista maailman parhaita korkeintaan 19-vuotiaita huippupesäpalloilijoita.

Porissa Itä-Länsi-tunnelma on nousemassa huippuunsa. Kansallispelimme huipputapahtuma innostaa nyt erityisen paljon, kun takana on arvo-otteluiden täysi välivuosi ensi kertaa sotien jälkeen.

Ruutu Urheilu on Itä-Länsi-menossa mukana molempina päivinä. Nuorten otteluita seuraa Fanikamera, naisten ja miesten ottelut nähdään päälähetyksinä maksuttomalla Jim-kanavalla.

Lisätiedot Itä-Lännestä löytyvät tapahtuman omilta sivuilta www.ita-lansi.fi.

63. poikien ottelu – jatkaako Itä dominointiaan?

Poikien ottelussa jatketaan pitkää Harjavallasta vuonna 1958 käynnistynyttä perinnettä. Kaksi edellistä arvo-ottelua vienyt Itä on historiatilastossa niskan päällä voitoin 33-28 ja juoksuin 424-402. Kertaalleen on päädytty tasatulokseen.

Poikien Itä-Länsi: Seuraa ainakin heitä!


Juho Heikkala; Länsi; Vimpelin Veto

Pelaa 19-vuotiaana toista peräkkäistä kauttaan Vimpelin Vedon superpesismiehistössä ja on lunastanut kärkipään joukkueesta itselleen vastuullisen roolin. 167-senttinen Veteli Pesiksen kasvatti pelaa loistavalla varmuudella etenkin ulkopeliä.

Veeti Kettunen; Länsi; Seinäjoen Maila-Jussit

Tuli takaoven kautta ensimmäiseen poikien Itä-Länteensä, mutta toisen polven pesäpalloilijalla riittää potentiaalia nousta isoon rooliin arvo-ottelussa. Ottanut paikkansa linjapelaajana Seinäjoen JymyJussien miesten superpesisjoukkueesta.

Elias Pitkänen; Itä; Kouvolan Pallonlyöjät

Ollut jo pitkään ikäluokkansa johtavia lukkareita. Kuluvalla kaudella Pitkänen on päässyt vain 16-vuotiaana näyttämään kykyjään useammassa miesten superpesisottelussa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana pelasi Kymenlaakson paikallisottelun Haminan Palloilijoiden riveissä Haminassa ja KPL:n riveissä Kouvolassa.

Länsi ollut vahva tyttöjen arvo-otteluissa

Tyttöjen Itä-Länsi-historia alkoi myös Satakunnasta. Kaudella 1977 Kankaanpäässä pelatun ensimmäisen arvo-ottelun vei nimiinsä Itä juoksuin 20-11, mutta tämän jälkeen hallinta on siirtynyt vahvasti Lännen puolelle. Ennen perjantai-illan koitosta voitot ovat Lännelle 14-29 ja juoksut 295-476. Länsi on voittanut kolme edellistä tyttöjen arvo-ottelua.

Tyttöjen Itä-Länsi: Seuraa ainakin heitä!

Jasmin Andreasen; Länsi; Fera, Rauma

Feran oma kasvatti ja luottopelaaja jo naistenkin Superpesiksessä kuuluu Ikäluokkansa ehdottomiin huippuihin. Andreasen pelaa Porissa kolmannen tyttöjen Itä-Läntensä, vaikka viime vuodesta tuli kaikille välivuosi.

Charlotta Höglund; Itä; Roihu, Helsinki

Roihuttarien naisten superpesisjoukkueen kärkipelaaja on herättänyt huomiota niin huippuetenijänä kuin pallovarmana kopparina. Tulevaisuuden nimi, josta kuultaneen vielä useaan otteeseen.

Tiia Peltonen; Länsi; Pesäkarhut, Pori

Yksi kotiyleisön ehdottomista suosikeista Erku-Areenalla. Naisten superpesiskauteen lähdettäessä 17-vuotiaalle Peltoselle lyötiin numerot 3 hihaan ja nuori Kankaanpään Mailan kasvatti vastannut haasteeseen kantamalla upeasti vastuuta.

Itä-Länsi 2021 Porissa

Pe 6.8.
Poikien 63. Itä-Länsi-ottelu 14.30 | Ticketmaster | Ruutu, Fanikamera
Tyttöjen 44. Itä-Länsi-ottelu 18.30 | Ticketmaster | Ruutu, Fanikamera

La 7.8.
Naisten 59. Itä-Länsi-ottelu 14.00 | Jim | Ruutu
Miesten 86. Itä-Länsi-ottelu 18.00 | Jim | Ruutu

Itä-Länsi-joukkueet 2021


Miesten Itä-Länsi 2021
 (pdf)

Naisten Itä-Länsi 2021 (pdf)

Poikien Itä-Länsi 2021 (pdf)

Tyttöjen Itä-Länsi 2021 (pdf)

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button