Naisten Superpesis

Naisten Superpesiksen ennakkoarviot, sijat 10–13: Potentiaalista saatava kaikki irti!

Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä alkavalle kaudelle on raaka, mutta samaan aikaan armollinen. Vaikka joukkuemäärä vähenee yhdellä pesäpallon juhlavuodelle 2022, runkosarjan perusteella yksikään joukkue ei putoa suoraan. Se antaa häntäpäähän povatuille joukkueille mielenrauhaa ja happea kehittää omaa peliä syksyä kohti.

Sarjan joukkueet voi jakaa ryppäisiin, jotka ovat tasaisia. Jos peli oikein mukavasti asettuu jengoilleen, harppaus sarjataulukossa ylöspäin ennakkoarvioihin nähden on hyvin mahdollista.

Yksi kysymysmerkki potentiaalinsa suhteen on pelinjohtaja-arvioissa kymmenenneksi sijoitettu Fera Raumalta. Seura tunnetaan laadukkaasta juniorityöstään ja sillä on kautta aikain eniten tyttöjen Superpesiksen mestaruuksia. Feran edustusjoukkue koki nuorennusleikkauksen alkavalle kaudelle, kun menneiden vuosien vastuunkantajia lopetti Karoliina Kosken ja Miia Tervosen johdolla sekä nuoremmasta polvesta Tinja Töyrylä siirtyi Kirittäriin Jyväskylään ja Venla Tanhua Mailattariin Vaasaan. Uusi viuhkavelho Erno Tuomainen matkusti Siilinjärveltä poikki Suomen Feran luotsiksi.

– Meidän täytyy kauden aikana opiskella paljon omaa peliä ja sen myötä rohkeasti lähteä kehittämään itseämme niin joukkueena kuin henkilökohtaisella taitotasolla, Tuomainen korostaa.

Meea Lehtinen ja Eveliina Kesti edustavat joukkueessa kokemusta. Lupaaville nuorille Jasmin Andreasenin johdolla on luvassa runsaasti vastuuta ja näytönpaikkoja. Uusimpana siirtona Pinja Arbelius liittyi Fanny Lahtisen, Meea Lehtisen ja Julia Ruohon seuraksi Ferassa pelaavien Pesäkarhut-kasvattien joukkoon. Tuomainen näkee joukkueessa vahvuuksia, joihin haastajan on hyvä nojata.

– Sisäpelissä meillä pitää olla uskallusta käyttää rohkeasti ja monipuolisesti omia lyöntiratkaisujamme. Ulkona korostuu uteliaisuus. Nuoret pelaajamme näyttävät osaamistaan sekä oppivat uusia tapoja toimia ulkokentällä uteliaisuuden kautta.

Mahdollisuuksien kesä Pesä Ysien nuorille

Ovet kävivät molempiin suuntiin myös Siilinjärvellä. Lähtijäpuolella Siilinjärven Pesis menetti nuoren huippulahjakkuuden, kun seuran oma kasvatti, 17-vuotias tulevaisuuden nimi Johanna Pirskanen siirtyi Joensuun Mailaan. Kokeneesta kaartista Maaret Ahonen löi räpylänsä naulaan huipputasolla.

Uusina kasvoina joukkueeseen tuovat osaamista pitkästi toista sataa superpesisottelua pelanneet Vilma Mäkelä ja Laura Pohjola. Pelinjohtajana tarttuu viuhkaan Antti Rönkkö. Sijalle 11 arvioitu SiiPe tunnetaan laadukkaasta seuratyöstään, mikä näkyy joukkueen rungossa useiden omien kasvattien muodossa.

Superpesis saa naispelinjohtajan, kun Sarita Heikkinen luotsaa Pesä Ysit Lappeenrannasta alkavaan kauteen. Pelaajapuolella mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä ovat seuran omat nuoret Lotta Anttonen, Aino Kuittinen, Essi Rytteri ja Amanda Timperi sekä Haminasta tulleet Tytti Bertling ja Elina Muurman. Pelinjohtajien arvioissa Pesä Ysit jää niukasti sijalle 12.

– Sisäpelissä korostuvat monipuolisuus ja tasaisuus sekä selkeä roolitus. Ulkopelissä olemme tasaisen varmoja ja pelaamme hyvin yhteispeliä, Heikkinen uskoo.

– Perättäisiä onnistumisia tarvitaan, etenemisen ja kaaripelin pitää toimia. Meidän täytyy uskaltaa pelata rohkeasti sekä sisällä että ulkona, Heikkinen alleviivaa.

Mynämäen Vesa on saanut tuta nahoissaan pääsarjatason vaatimukset. Kahden kauden aikana haasteita on riittänyt ja seurahistorian ensimmäinen kolmen pisteen voitto Superpesiksessä on jäänyt toistaiseksi haaveeksi. Alkavankaan kauden lähtökohdat rankingin pohjalta eivät ole helpoimmat, kun kokenut kaarti lopetti ja vaihtuvuus pelaajistossa on ollut melkoista. Uusin kasvo Vesattarissa on huippulupaus Liinu Turpela, joka saapuu lainalle Seinäjoen Maila-Jusseista heinäkuun alkuun saakka.

– Lyöntivoimaa ja laajuutta riittää sisäpelissä, ulkopelissä meillä on kaksi taitavaa lukkaria. Oma taso on vähintään säilytettävä, jotta tavoite ainakin sarjapaikan säilyttämisestä toteutuu, pelinjohtaja Petri Hännikäinen tietää.

Naisten Superpesis: pelinjohtajien ennakkoarviot 2021

10. Fera, Rauma
11. Siilinjärven Pesis
12. Pesä Ysit, Lappeenranta
13. Mynämäen Vesa

Sijat 1-5

Sijat 6-9

Miesten Superpesis: pelinjohtajien ennakkoarviot 2021

Sijat 1-5

Sijat 6-10

Sijat 11-15

Kausiennakkoja ja arvioita

Naisten Superpesis: Pelinjohtajien ennakkoarviot 2021 (pdf)

Miesten Superpesis: Pelinjohtajien ennakkoarviot 2021 (pdf)

Superpesiksen uutinen alkavasta naisten superpesiskaudesta

Superpesiksen uutinen alkavasta miesten superpesiskaudesta

Kansallispeli-podcastin ennakot kertoimenlaskijan silmin

Veikkauksen ennakko miesten superpesiskaudesta

Veikkauksen ennakko naisten superpesiskaudesta

Sotkamon Jymyn Pesis Talk Show

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button