Naisten Superpesis

Naisten Superpesiksen ennakkoarviot, sijat 6–9: Pudotuspeliviivalla kuhinaa!

Naisten Superpesiksessä keskiryhmä on niin tasainen, ettei yksikään joukkue voi tuudittautua varmaan pudotuspelipaikkaan. Jokainen piste on ansaittava ja heti alkukauden onnistumisilla on iso painoarvo. Kun katseita siirtää pidemmälle syksyyn, runkosarjasijoituksen merkitys kasvaa. Ainakin hallitseva mestari Kirittäret on ennakkoarvioissa niin vahva, ettei puolivälierävaiheen haastajille lie juuri mahdollisuuksia luvassa.

Naisten Superpesiksessä viime vuonna debytoineen Joensuun Mailan odotetaan jatkavan urotekojaan. Pettymys olisi valtaisa, jos historiallinen pudotuspelipaikka ei toteutuisi. Pelinjohtajat ennustavat JoMalle sijoitusta jopa kuuden joukkoon.

Joukkueen uudet vahvistukset, Sini Haataja, Mirka Rintamäki, Jenna Siira sekä superlupaus Johanna Pirskanen, ovat kaikki tärkeitä profiilipelaajia. Uusi pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti saa hienon mahdollisuuden Superpesiksessä.

– Sisäpelissä meillä on etenemisvoimaa yhdistettynä taitaviin vaihtotilanteen purkajiin. Joukkueesta löytyy sopivassa suhteessa fyysistä suorituskykyä ja peluriluonteita. Terveinä täytyy pysyä ja kotiuttamisessa onnistua, Oja-Lipasti sanoo.

Vieläkö Tahko pystyy parantamaan?

Hyvinkään Tahko palasi naisten Superpesikseen kaudelle 2018, minkä jälkeen suunta on ollut ylöspäin. Viime vuonna Leidit ylsi jo viidenneksi eikä puolivälierien kotietukaan ollut kaukana. Seuraavat stepit ovat kuitenkin haastavia. Uusi pelinjohtaja Mika Lehto luotsaa joukkuetta, joka menetti Essi Ritolan takaisin Pohjanmaalle, mutta saa mielenkiintoisen vahvistuksen kentille palaavasta Iina Valkeejärvestä. Sisäpelin syömähampaana Lehto nostaa esiin viime kauden lyöjätilaston kakkosen, 1+66 lyötyä juoksua takoneen Go On Superjokerin Pauliina Harisen. Lautasen äärellä Anni Heikkilä lukeutuu sarjan parhaimmistoon.

– Lukkaripeli on meille vahvuus, ulkona olemme tasaisia ja pallovarmoja. Loukkaantumisia täytyy pystyä välttämään, Lehto toteaa.

Seurahistoriansa yhdeksästä kaudesta naisten Superpesiksessä Kempeleen Kiri on yltänyt kahdeksalla edellisellä kerralla pudotuspeleihin. Pelinjohtajat uskovat trendin jatkuvan, tosin hyvin pienellä marginaalilla. KeKi voitti viime vuonna seurahistoriansa ensimmäisen B-tyttöjen Suomen mestaruuden, mikä näkyy superpesisjoukkueen kokoonpanossa. Kaksi SM-mitalia Pesäkarhuissa voittanut Roosa Törmänen tekee paluun kotikonnuilleen.

– Sisäpelissämme korostuvat rohkeus, monipuolisuus ja nopeus, ulkopelissä pallovarmuus ja liikkuvuus. Pelirohkeutta meiltä täytyy löytyä, vaatii kokenut pelinjohtaja, omalla pelaajaurallaan kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut ja 12 Itä-Länttä pelannut Jarkko Kokko.

Superpesis saapuu ”Roihikan” uudelle stadionille!

Helsingin paluu superpesiskartalle on puhuttanut viime syksystä lähtien, kun Roihuttaret varmisti nousunsa pääsarjaan Ykköspesiksen voitolla. Vaikka nuoret lupaukset Lina Olenius ja Ella Reiman jättivät seuran, kilpailukykyinen joukkue on saatu jalkeille. Ennen kaikkea Roihuttaret on paiskinut talvella rajusti hommia esittääkseen pirteää pesistä uuden stadionin kotiyleisölle. Helsingin kaupunki vastasi huutoon ja teki päätöksen olosuhteiden parantamisesta Roihuvuoressa.

– Tavoitteemme on pudotuspelipaikka. Siihen pääsemme, kun joukkue pysyy terveenä, pelaamme tasaisen kauden ja pysymme pelillisesti omalla tasollamme. Lisäksi yksi teema on oman pelin kehittäminen läpi kauden, yllättäjäksi povatun Roihuttarien pelinjohtaja Tommi Nevala toteaa.

Mielenkiintoisia seurattavia ovat seuran omat kasvatit, kuten Camilla Höglund, Salli Palola ja Tilda Palola. Pesäkarhuista siirtynyt nuori lukkari Lotta Nummikari saa loistavan näytönpaikan. Kokemusta joukkueeseen tuo 148 superpesisottelun Marianne Penttinen.

– Sisäpelissä meillä on monipuolisuutta. Joukkueesta löytyy sarjatasoon nähden riittävästi nopeutta, taitoa ja lyöntivoimaa. Ulkopelissä luotamme tasaisuuteen. Yhdeksikkö on heittovoimainen ja suoritusvarma, Nevala kehuu.

Alkava kausi on Roihuttarille seurahistorian 30:s naisten pääsarjassa. Tähän asti kohokohtia ovat olleet neljä hopeista SM-mitalia kausilta 1982, 1985, 1986 ja 1988.

Naisten Superpesis: pelinjohtajien ennakkoarviot 2021

6. Joensuun Maila
7. Hyvinkään Tahko
8. Kempeleen Kiri
9. Roihuttaret, Helsinki

Sijat 1-5

Sijat 10-13

Miesten Superpesis: pelinjohtajien ennakkoarviot 2021

Sijat 1-5

Sijat 6-10

Sijat 11-15

Kausiennakkoja ja arvioita

Naisten Superpesis: Pelinjohtajien ennakkoarviot 2021 (pdf)

Miesten Superpesis: Pelinjohtajien ennakkoarviot 2021 (pdf)

Superpesiksen uutinen alkavasta naisten superpesiskaudesta

Superpesiksen uutinen alkavasta miesten superpesiskaudesta

Kansallispeli-podcastin ennakot kertoimenlaskijan silmin

Veikkauksen ennakko miesten superpesiskaudesta

Veikkauksen ennakko naisten superpesiskaudesta

Sotkamon Jymyn Pesis Talk Show

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button