Naisten Superpesis

Pesäkarhut ja Virkiä kärkikamppailussa – ”kun kärkinelikko pelaa, jokaisella on kova halu voittaa”

Millaisen mausteen Pesäkarhut Porista ja Lapuan Virkiä tarjoavat naisten Superpesiksen mestaruuskamppailuun? – Siinä on yksi hyvä kysymys, jonka kautta keskiviikon huippuottelua ja Porin Erku-Areenan kauden avausta voi seurata. Yleisöäkin mahtuu lehtereille toista tuhatta.

Pelinjohtajien ennakkoarvioissa Kirittäret Jyväskylästä nostettiin selväksi suosikiksi. Pesäkarhut haastaa lähimpänä, Manse PP Tampereelta nostettiin kolmanneksi ja Virkiä neljänneksi.

Keskiviikon oletetussa kärkiottelussa muodostuu sisäpeliin mielenkiintoisia taistelupareja. Erityisesti Pesäkarhujen Henna Juka ja Virkiän Kaisaleena Rautakorpi kuuluvat sarjan eliittiin huippuetenijöinä. Kotijoukkueen Susanna Puisto on hallitseva lyöjäkuningatar, vieraiden Janette Lepistö vei tittelin edelliset viisi kertaa.

– Virkiä varmasti tiedetään, kärkijoukkue. Rautakorpi menee todella kovasti kärkenä ja on hyvä purkamaan nollan. Lepistö lyö naista kovalla prosentilla tupaan. Muuten Virkiän joukkue on aika tasainen monilta osin, Pesäkarhujen pelinjohtaja Jarkko Pokela arvioi.

– Kuka kotiuttaa parhaiten, varmasti pärjää. Sisäpelissä tehdään varmasti jonkin verran tilanteita. Juka-Rautakorpi-akseli on myös erittäin iso pointti pelissä – kumpi saa enemmän syötyä pääetenijää pois, Pokela pohtii.

Pesäkarhujen joukkue on uudistunut, kun kokeneemmista pelaajista Milla Oksa lopetti uransa ja Susanne Kohonen siirtyi Kirittäriin. Pokela on uusi kasvo viuhkassa. Myös Virkiän pelinjohto-osastolla tapahtui vaihdos ja vielä uudestaan kauden alla, kun Niina Sippola tuuraa tehtävässä sairauslomalle jäänyttä Jussi-Pekka Tanskasta. Uusista pelaajista Inka Ronkainen on vastuullisessa roolissa kärkenä ja nuori vaasalaislähtöinen Emma Hudd on murtautunut kokoonpanoon.

Nuoruutta löytyy Pesäkarhuiltakin. Yksi joukkueen mielenkiintoisimmista pelaajista alkavalla kaudella on vasta 17-vuotias Tiia Peltonen, joka on noussut isoon rooliin ulkopelissä ja sisällä numerolla 3. Peltonen kiittelee erinomaista ja innostunutta ilmapiiriä uudistuneessa joukkueessa. Kotiavaus pitkän tauon jälkeen tuo lisävärinää keskiviikon pelipäivään. Erku-Areenan lehtereille otetaan sisään lähes 1300 henkeä, on Pesäkarhut tiedottanut.

– Joukkueessa on oikein hyvä tunnelma. Sarjan avauspelistä saatiin voitto kotiin ja nyt odotetaan, että päästään täällä kotona pelaamaan. Hyvällä fiiliksellä on kausi startattu, Peltonen iloitsee.

Pelinjohtaja Pokela kaipaa sekä pisteitä että pelillisten asioiden eteenpäinmenoa.

– Yleisö tuo aina isomman fiiliksen ja sopivan jännityksen. Joka kerta halutaan voittaa pisteitä mahdollisimman paljon, mutta tietynlaiset omat mittarit meillä on pelille. Päivä päivältä haluamme olla parempia pelaamisessa.

– Aika käsi kädessä yritämme mennä ja pitää kaiken tasapainossa. Se on kuitenkin selvää, kun kärkinelikko pelaa keskenään, että jokaisella on kova halu voittaa. Voitosta pelataan ja sen mukaan asiat tehdään ratkaisuhetkillä, Pokela päättää.

Ennakkoliput Pesäkarhujen ja Virkiän otteluun ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa. Ottelua seuraa suorana Ruudun Fanikamera. Joukkueiden alustavat kokoonpanot on julkaistu Veikkaus-tulospalvelussa.

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button