Yleinen

Viikkokatsaus: Emma Körkkö kaikkien tilastojen kärkipaikalla!

Kolmen edellisen kauden Suomen mestari Jyväskylän Kirittäret on vallannut itselleen kärkipaikan naisten Superpesiksen sarjataulukossa voittamalla kaikki 12 otteluaan. Alkava viikko saattaa kuitenkin tuoda paljon lisätietoa Kirittärien todellisesta iskukyvystä, kun vastaan asettuu tuplaotteluissa niin ikään suosikkien joukkoon arvioitu Lapuan Virkiä.

Ensimmäinen joukkueiden keskinäinen koitos nähdään Lapualla ja Ruudun päälähetyksessä keskiviikkona. Hävinneelle joukkueelle tarjotaan revanssin paikka Jyväskylän Hippoksella heti perjantaina.

Heinäkuun alun kärkiottelussa Virkiä kukisti kotonaan Pesäkarhut Porista suoraan 2-0 (4-2, 1-0).

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Kirittärien Emma Körkkö pelaa jälleen lähes käsittämätöntä kautta. Lukemat 10+37 lyötyä, 29 tuotua ja 95 kärkilyöntiä oikeuttavat kärkipaikalle kaikissa tilastoissa. Yhdeksikön pelaajana Körkkö siis dominoi jopa lyöjätilastoa ja lähestyy yhden kauden kunnariennätystä, joka on Tuula Rantasen (13 kunnaria, 10 ottelua) nimissä kaudelta 1964.

Draaman kaari on suorastaan jäätävä, kun Körkkö ehti jo ilmoittaa lopettavansa uransa kauden 2019 jälkeen. Kaikkien tilastojen voittoon samalla kaudella on yltänyt naisten Superpesiksessä vain Riikka Nieminen (nyk. Sallinen) edustaessaan Lapuan Virkiää kaudella 1993. Tuolloin Virkiä voitti Suomen mestaruuden pelinjohtajanaan nykyinen Kirittärien kakkospelinjohtaja Petri Kaijansinkko.

Porissa rikottiin jo toistamiseen tällä kaudella 1000 katsojan raja, kun Pesäkarhujen voittoa Joensuun Mailasta todisti 1041 silmäparia. Paikallisottelua Pesäkarhut-Fera seurasi 1150 katsojaa.

Asetelmat alkavat muodostua naisten Superpesiksen sarjataulukossa. Viimeisille pudotuspelipaikoille ovat tässä vaiheessa vahvimmin tyrkyllä Kempeleen Kiri ja Fera Raumalta. Lähimpinä uhkaajina Joensuun Maila on saanut stabilisoitua lukkaritilannettaan ja nuori Ilomantsin Urheilijoiden kasvatti Marianne Sivonen on pelannut hienosti. Helsinkiläinen sarjanousija Roihuttaret on esiintynyt pirteästi, mutta useat hyvät jaksot eivät kuitenkaan ole aina tuoneet sarjapisteitä.

Itä-Lännessä seitsemän Vimpelin Vedon kasvattia

Viime viikon maanantai oli monelle pesäpalloilijalle hieno päivä, kun Itä-Länsi-valinnat julkistettiin. Suomen suosituimmat tähdistöottelut pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Porissa 6.-7.8. Liput on hyvä hankkia etukäteen Ticketmasterista – ihan jo siksikin, etteivät ne vaan lopu kesken. Lisätietoa Itä-Lännestä löytyy tapahtuman omilta sivuilta www.ita-lansi.fi.

Itä-Länsi on kunnia-asia pelaajalle itselleen, mutta myös pelaajan nykyiselle seuralle ja kasvattajaseuralle. Neljässä viikonlopun arvo-ottelussa on mukana yhteensä seitsemän Vimpelin Vedon kasvattia. Ferassa Raumalla ja Sotkamon Jymyssä ensimmäiset pesisoppinsa saaneita pelaajia on mukana viisi. Kempeleen Kiri, Kiteen Pallo- 90, Pattijoen Urheilijat (+ Juniorit) Raahesta, Pesäkarhut Porista ja Vaasan Mailan Juniorit ovat edustettuina neljän oman kasvatin voimin.

Muistakaa kannustaa myös oman kotiseuranne kasvatteja Itä-Lännessä!

Superpesis vieraili Vaasassa!

Miesten Superpesiksessä etukäteen hekumoidut kärkijoukkueiden kohtaamiset ovat olleet juuri niin mahtavia otteluita kuin uumoiltiin. 3205 katsojaa Vimpelin Saarikentällä näkivät kaksijakoisen jännitysnäytelmän, jonka lopulta vei nimiinsä Manse PP Tampereelta tuloksella 0-1 (7-7, 4-7).

Sunnuntaina Superpesis vieraili myös Vaasassa, josta Kempeleen Kiri haki tärkeät pisteet Koskenkorvan Urheilijoilta lukemin 0-2 (1-2, 1-5). KeKi nousi voitollaan pudotuspeliviivan yläpuolelle pistekeskiarvolla 1,36. Superpesisottelua Vaasassa seurasi 1038 silmäparia ja naisten ykköspesisottelussa Mailattaret vs. Tyrnävän Tempaus piirrettiin historiaan uusi Mailattarien yleisöennätys, 872 katsojaa.

Vaasa tunnetaan pesäpalloperinteistään. Vahvin ajanjakso Vaasan miespesäpallossa ajoittui 80-luvulle ja 90-luvun alkuun. Vuoden 1988 Itä-Länttä Hietalahden stadionilla seurasi yli 7000 katsojaa. Parhaillaan uutta buumia rakentaa Mailattaret, joka johtaa naisten Ykköspesiksen pohjoislohkoa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Koskenkorvan Urheilijat (@kossusuper) jakama julkaisu

Miesten Superpesiksessä kauden ehdoton yllätysjoukkue on ollut Imatran Pallo-Veikot, joka karanteeninsa jälkeen haki tärkeän vierasvoiton Raahesta. Pistekeskiarvo 1,67 oikeuttaa tässä vaiheessa sarjataulukon viidenneksi.

Viime kaudella Joensuun Maila hurjasteli peräti 21 peräkkäistä voittoa Superpesiksen runkosarjassa. Nyt voittoputkea on lähtenyt rakentelemaan sarjakärki Kouvolan Pallonlyöjät. Supermaanantain ottelussa KPL hakee vieraskentältä Kiteeltä jo 13. peräkkäistä voittoaan.

Viikon onnittelut lähetetään joukkueidensa avainpelaajille, jotka ovat saavuttaneet 400 superpesisottelun virstanpylvään: Juha Niemi (Manse), Paavo Pelto (PattU), Juha Puhtimäki (Manse) ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä (ViVe). Matti Latvala (KPL) takoi puolestaan uransa 2000. kärkilyöntipisteen.

Kesä on huippupesäpallon ystävän parasta aikaa ja otteluita pelataan tiiviillä tahdilla. Muistakaa, että pesis on parasta paikan päällä ja pesäpallon ottelutapahtumat järjestetään aina vastuullisesti, terveysturvallisuus huomioiden!

Antti Kallio
antti.kallio(ät)pesis.fi

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button