Miesten SuperpesisNaisten Superpesis

Viikkokatsaus: Kaikki superpesisjoukkueet tositoimissa!

Pesäpallokansan virittää uuteen viikkoon Supermaanantai, jonka päälähetyksenä nähdään Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailan kohtaaminen. Joko viime vuonna hurjan voittoennätyksen takonut JoMa saa peliään paremmin raiteilleen?

Supermaanantain lähetys alkaa jo kello 17.30 ja sitä kannattaa seurata alusta asti. Vieraaksi saapuu miesten Idän valitsijaksi ja pelaajaksi Porin arvo-otteluun kutsuttu kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen. Itä-Lännen lisäksi ajatuksia suunnataan jo pesäpallon 100-vuotisjuhlavuoteen 2022.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Kohosen lisäksi muidenkin Itä-Länsi-joukkueiden valitsijat on julkistettu. Arvo-ottelut pelataan välivuoden jälkeen Porissa 6.–7.8. ja lipunmyynti Ticketmasterissa etenee hyvää tahtia.

Miesten Superpesiksessä pistemenetyksittä jatkavat Vimpelin Veto ja Manse PP Tampereelta sekä vain kaksi ottelua pelannut Imatran Pallo-Veikot. ViVen rautaisesta ulkopelistä kertoo annettujen juoksujen lukema, vain 2,75 juoksua ottelua kohden. Suurella kohulla alkavalle kaudelle vahvistunut Manse PP on herättänyt sopivasti tunteita myös vieraspaikkakunnilla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Ennakkoarvioissa sarjan hännille povattu Siilinjärven Pesis on avannut kautensa hienosti ja vienyt kaikki jaossa olleet pisteet Mantun kotiotteluistaan. Sunnuntaina SiiPen vireen sai tuta Mantulla vieraillut Kiteen Pallo -90 lukemin 2-0 (4-3, 9-3).

Myös naisten Superpesiksessä ovat nyt kaikki joukkueet päässeet tositoimiin, kun Joensuun Maila kohtasi Feran Raumalta lauantain kotiottelussaan. Ennakkoarvioihin nähden yllättäen kaikki pisteet lähtivät vieraiden matkaan. – Ei ole väärin sanoa, että jokainen pelaaja kasvoi voiton myötä muutaman sentin, iloitsi uusi Fera-luotsi Erno Tuomainen seuran nettisivuilla.

Sarjataulukon kärjessä Kirittäret Jyväskylästä ja Pesäkarhut Porista ovat aloittaneet neljällä voitolla yhtä monesta ottelusta. Joukkueiden ykköskeulat ovat olleet liki pitelemättömiä vastustajille. Tamperelaisen Manse PP:n alkukausi on ollut haasteellinen ja kokoonpanosta on pudonnut pelaajia yllättävien sattumusten kautta.

Sarjanousija Roihuttaret Helsingistä haki ensimmäisestä ottelustaan voiton Mynämäeltä, mutta sai kokea Superpesiksen kärkipään tason Porissa. Odotettu kotiavaus päättyi juoksun pelinä Pesä Yseille ja jätti joukkueen tyystin pisteittä.

Pallo on saanut kyytiä naisten superpesiskauden ensimmäisillä kierroksilla. Kirittärien Emma Körkkö on iskenyt jo kolme kunnaria, Janette Lepistö (Virkiä), Emilia Linna (Pesäkarhut), Essi Ritola (SMJ) ja Tinja Töyrylä (Kirittäret) kaksi.

Mielenkiintoista dataa superpesispelaajista tarjoilee ePesis, joka löytyy nyt myös Instagramista ja Twitteristä. Ensimmäisenä on haettu vastaus kysymykseen, ketkä ovat miesten ja naisten Superpesiksen alkukauden nopeimmat etenijät 1-2-välillä!

Viikon huomionosoitukset ojennettiin Manse PP:n Henri Puputille 700 tuodusta ja saman seuran Kirsi Ala-Lipastille 300 superpesisottelusta. Puputti on kautta aikain etenijätilaston kakkonen ylivoimaisesti tilastoa hallitsevan Sami Haapakosken jälkeen.

Jalkapallon EM-kisojen keskellä Ruudussa nautitaan neljästä päälähetyksestä tällä viikolla. ViVen Janne Mäkelä on vain yhden tikin päässä 1000 lyödyn juoksun rajapyykistä, joten juhlajuoksu saatetaan nähdä jo tiistain päälähetyksessä Raahesta.

Antti Kallio
antti.kallio(ät)pesis.fi

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button