Yleinen

Viikkokatsaus: Pitkä odotus palkittiin juoksujuhlilla

Pesäpallokansan pitkä odotus päättyi kesäkuun ensimmäisellä viikolla, kun superpesiskausi pääsi vauhtiin virallisten sarjaotteluiden merkeissä. Jos oma kotijoukkue ei vielä ollut tulessa, Ruudun tilaus mahdollistaa kauden aikana joka ikisen superpesisottelun seuraamisen.

Kovat ovat kovia. Ensimmäisen viikon perusteella näin on helppo todeta, kun hallitsevat Suomen mestarit, Kirittäret Jyväskylästä ja Sotkamon Jymy, takoivat hurjia juoksulukemia. Jokainen ottelu on kuitenkin omansa. Siitä saatiin todiste sunnuntaina, kun Siilinjärven Pesis yllätti kärkiviisikkoon povatun Kouvolan Pallonlyöjät Mantulla.

Ottelutulosten sisältä poimitaan Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon kotivoitot. Kempeleen Kiri, jonka Vimpelin Veto jätti nollille, hävisi myös Kerubi Stadionilla, mutta jyräsi JoMan toisella jaksolla peräti juoksuin 2-11. Viime kauden sensaatiojoukkue KiPa oli hätää kärsimässä seitsemän vuoroparia ennen kuin juoksutili aukesi. Aika näyttää, tarvitseeko näistä ilmiöistä olla huolissaan.

JoMa esitteli kotiyleisölleen hurjan jokerikolmikkonsa Aleksi RautiainenPatrik WahlstenAntti Hartikainen. Rautiainen takoi kahteen otteluun 1+10=11 lyötyä. Tilastokärki on peräti 83 prosentin onnistumisella kahdessa ottelussa loistanut ja 2+13 juoksua SoJylle iskenyt Lauri Rönkkö. Jokerihirmuista Vimpelin Vedon Janne Mäkelä lähestyy urallaan jo 1000 juoksun rajapyykkiä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Naisten Superpesiksen lyöjätilaston kärjessä Lapuan Virkiän Janette Lepistö 2+10 lyödyllä ja toisena Kirittärien Emma Körkkö 2+9 lyödyllä tuskin yllättävät pesäpallotietäjiä. Hätkähdyttävämpää on molempien ottelusarakkeessa vain yksi pelattu ottelu moisiin lukemiin nähden. Lepistö kruunattiin viidesti peräkkäin lyöjäkuningattareksi ennen kuin porilaisen Pesäkarhujen Susanna Puisto vei tittelin viime vuonna.

Mikko Kanala avasi kautensa Saarikentällä sunnuntaina, pelasi sataprosenttisesti ja tuuletti kautta aikain 16. pelaajana 500 tuotua juoksua Superpesiksessä. Vimpelin Veto jatkaa KiPalle hankalana vastustajana ja vei pisteet tuloksella 2-0 (9-3, 12-2).

Jere Vikström sai täyteen 300 tuotua juoksua Superpesiksessä, kun Hyvinkään Tahko avasi kautensa Tampereella. Kempeleen Kirin Marko Pelkonen puolestaan kiersi kautta aikain kymmenentenä pelaajana 50. kunnarinsa Superpesiksessä.

Jukka Marttala ansaitsee viikon kunniamaininnan. Marttala toimi syöttötuomarin roolissa ViVen ja KiPan superpesisottelussa Saarikentällä sunnuntaina. Pitkällä ja monipuolisella pesäpallourallaan Marttala on nyt ansioitunut niin pelaajana, pelinjohtajana kuin syöttötuomarina miesten Superpesiksessä.

Merkittävän rajapyykin omilla pelaajaurillaan ovat saavuttaneet Emma Hudd (Virkiä), Maria Kaakinen (KeKi), Topias Kaksonen (KiPa), Heidi Kirjala (MyVe), Joona Kinnunen (SoJy), Justus Niemeläinen (SiiPe), Elisa Pauna (Pesäkarhut) sekä vasta 15-vuotias superlupaus Kiira Kautto (Pesäkarhut). He kaikki ovat nyt debytoineet superpesispelaajina.

Suuret onnittelut kuuluvat kaikille uusille ylioppilaille ja valmistuneille. Saavutus on erityisen upea koronan myötä hyvin haasteellisina aikoina. Pesäpallossa urheilijan kaksoisura-ajattelu on huomioitu pelaajapolulla kattavasti.

Kautta aikain ensimmäinen Supermaanantai virittää alkavaan superpesisviikkoon. Eivätköhän rajoituksetkin ala vähitellen hellittää, kun muistamme jatkossakin toimia vastuullisesti ja hygieniasta huolehtien. Edessä on mahtava superpesiskesä!

Antti Kallio
antti.kallio(ät)pesis.fi

Vastaavia artikkeleita

Vastaa

Back to top button